Betala per klick med sponsrade länkar

Sponsrade länkar eller i detta fall Google AdWords är egentligen inte ett SEO tips, men ack väl ett bra och effektivt sätt att få besökare till sin hemsida som kan generera i nya kunder eller vad du nu erbjuder.

Vad är sponsrade länkar?
Jag har gjort en sökning på gräsklippare och Google.se eftersom det snart förhoppningsvis är dags att ta fram den för lite gräsklippning. Resultat av min sökning ser ni på bilden.

Sponsrade länkar på Google

Det som finns inom de röda markering är alltså sponsrade länkar och det är köpta platser. De fina med sponsrade länkar är att man betalar inget till Google för att bara synas där, men så fort någon klickar på annonsen så får man betala för klicket. Vad ett klick kostar är olika beroende på annonskvalitet, sökord och konkurrens.

Det man gör är att man budar på sökorden för att synas så bra som möjligt, men det är inte automatiskt den som betalar mest per klick, som får ligga överst bland resultaten.

Sponsrade länkar är bra att använda då man kanske väntar på att en sökmotoroptimering skall slå igenom eller vid olika kampanjer. Ett bra komplement till den organiska träfflistan helt enkelt.

Enkelt med sponsrade länkar
Det är inte svårt att komma igång med sponsrade länkar på egen hand, men det tar tid att optimera fram ett bra resultat. Saken är ju den att man vill synas överallt, betala så lite som möjligt per klick och sälja en massa till den som kommit in på hemsidan via de sponsrade länkarna.

Vill man ta en genväg till succé så kan man alltid klicka sig vidare HÄR!

Ett varningens finger! Om någon ringer dig som företagare och påstår att de ringer från Google och vill hjälpa till (sälja) med sponsrade länkar så är det en STOR bluff.

Google ringer aldrig dig!